החשיבות ביצירת טופלוגיית רשת דינמית
האם אוסף הכבלים בחדר השרתים הוא קן של ציפורים או ספגטי?. זוהי שאלה שאנו נתקלים בה אצל מס’ רב של לקוחות אשר חדר השרתים ו/או חוות התקשורת שלהם אינם מתוחזקים בצורה תקינה והלקוח מבקש מאיתנו עזרה ביצירת דיאגרמה (מפה) של רשת התקשורת.אחד הכלים השכיחים הוא להתחיל לצייר בעזרת כלים כגון VISIO את מבנה הרשת,בכל צורה -יצירת המפה והקשרים אורכים שעות/ימים רבים והנ”ל נעשה בצורה ידנית תוך כדי צלילה אל התקני התקשורת,פקודות בממשקי CLI,ציורי תמונות,כותרות וכו’..
מה שבטוח-אף אחד לא אוהב לערוך מסמכים.מסובך לבנות ומסובך יותר לתחזק .אנו צריכים את המסמכים הנ”ל לצורך עבודה תקינה בניהול רשת הלקוח.אנו ב DeserveIT מאמינים כי יצירת טופלוגיית רשת דינמית ועדכנית היא קריטית לניהול רשת התקשורת.כללתי מס’ דגשים שבהם טופלוגיית רשת דינמית עוזרת ללקוח ולנו לחסוך זמן,כסף ובעיקר לדאוג ולשמור על שביעות רצון משותפת של שני הצדדים.
עובדים חדשים במחלקת התמיכה
אנו גדלים ומגייסים עובדים חדשים.מהו פרק הזמן שבו עובד חדש יוכל “להשתלב” בצוות ולספק שירותי תמיכה מהירים ומקצועיים?,רוב העובדים מכירים את האתרים השונים ע”י זכרון מעבודה יום יומית מול הלקוח ומביקורים באתרי הלקוח השונים-אך עובד חדש עדיין לא מכיר את העבודה ו/או את הלקוח.אז איך נעביר את המידע ממוח אחד למוח אחר? טופלוגיית רשת עדכנית מציגה לעובד מידע זמן אמת,בעזרת המפה הם יוכלו לראות את הלקוח,ההתקנים השונים,הקשרים ובתוך דקות ספורות ללמוד את רשת הלקוח.
דיאגנוסטיקה של בעיות התחברות
מקרה שקרה-נפתחה קריאת שירות במוקד התמיכה:אחד הלקוחות הגדולים גדל וביצע שינויים “קוסמטיים” והעביר שולחנות/מחשבים/טלפונים בין חדרים ולפתע יש בעייה -המחשבים עובדים והטלפונים לא. הכבילה בדר”כ אינה מסומנת וגם אין טכנאי באתר שיוכל לבדוק את הקישור בארונות.בעזרת טופלוגיית רשת דינמית נוכל לראות כי המחשב מחובר במבואה X אשר מיועדת להעביר רק תקשורת מחשבים ולא טלפוניה (רשתות מופרדות -VLAN)-במס’ לחיצות כפתור הוספנו את רשת הטלפוניה והעובדים חזרו לעבוד גם עם מכשירי הטלפון.
בעיות ביצועים
הרשת איטית!,מס’ משתמשים מאותו לקוח מתלוננים בזמנים שונים.גם לטכנאים עם ניסיון רב יקח זמן מה לאבחן את הבעיה ובתקווה שלא יצטרכו לשלוח טכנאי לאתר.אז מה נוכל לראות בטופלוגיית הרשת הדינמית? ראינו שכל המשתמשים המתלוננים מחוברים לאותו מתג,שמחובר במהירות 100mb במקום ב 1gb. שינוי קטן בהגדרה והבעיה נפתרה.מקרים נוספים שאנו רואים על בסיס קבוע הוא שימוש חריג בנפחי תעבורה גדולים ע”י מחשב/קבוצת מחשבים- כאשר אנו לומדים את הנפחים אנו יכולים להתאים את מתג התקשורת הנכון כדי לספק ביצועים תקינים לאורך כל היום.
קבלת לקוח חדש
בעת קבלת לקוח חדש אנו פורסים את מערכת הניטור שלנו ובתוך דקות ספורות מקבלים מידע מקיף על הלקוח, איך המחשב מחובר,איך הכבילה מחוברת ולאן וכל זאת ללא ניירת ו/או תרשימים ידניים,הכל נעשה בצורה אוטו’.בדר”כ בזמן הפריסה אנו מגלים בעיות ברשת ו/או התקנים שהלקוח שכח לציין שקיימים.לאחר הכרת הלקוח נוכל לבצע שינוים בהסכם השירות -הצעת המחיר המתאימה לצרכים החדשים (במידה והצעת המחיר נמסרה ע”פ נתונים ראשוניים שאינם נכונים),נוכל לתקן בעיות ברשת ונוכל לספק ללקוח רשת עמידה ואמינה תוך שמירת שביעות רצון גבוהה של כל הצדדים.