בלוג

מהי תוכנה זדונית – Malware?

מהי תוכנה זדונית- Malware?

האם ידעתם שיש כמעט 600,000 פריטים חדשים של תוכנות זדוניות שמתגלות מדי יום? עם מיליארד תוכניות תוכנה זדוניות שכבר זמינות לשימוש פושעי סייבר כאלו ואחרים, קצב השימוש בתוכנות זדוניות גדל מהר יותר ממה שכולם חושבים ולעסקים מאוד קשה להתגונן מפניהם.

תוכנה זדונית היא תוכנה שתוכננה על ידי פושעים  כדי לגנוב נתונים ולבצע פעולות זדוניות נוספות.. ניתן להפיץ תוכנה זדונית בדרכים רבות, כולל דיוג, הפניה לכתובות אתרים זדוניות, שימוש בהורדות לא חוקיות, הרחבות (addins) לדפדפן ועוד. לאחר התקנת התוכנה הזדונית (בדרך כלל מבלי לדעת), היא עלולה לאסוף מידע אישי ורגיש, למחוק או להזיק לקבצים (כמו גם לחומרת המערכת) וברוב המקרים כאשר אנו מגלים על קיומה של התוכנה- הנזק כבר נעשה וההסרה יכולה להיות ארוכה ובעייתית.

 ישנם סוגים רבים ושונים של תוכנות זדוניות . למרות שכל אחד מהסוגים פועל בצורה שונה, כולם חולקים את אותה כוונת זדון. להלן מיפוי הסוגים הנפוצים ביותר של תוכנות זדוניות:

 

סוגים של Malwares

כופרה – ransomware

תוכנת כופר היא סוג של תוכנות זדוניות שמדביקות את רשת התקשורת ואת ההתקנים המחוברים אליה. לאחר ההדבקה, הנתונים נעולים ומוצפנים, מה שהופך אותם לבלתי שמישים ולא נגישים עד לקבלת תשלום כופר.

וירוס – virus

וירוס הוא צורה נוספת של תוכנה זדונית שכאשר היא מופעלת היא משכפלת את עצמה על ידי שינוי תוכניות מחשב אחרות והכנסת קוד משלה.

תולעים worms:

כמו וירוסים, תולעים משתכפלות כדי להתפשט למחשבים אחרים ברשת. תוך כדי כך הם גורמים נזק על ידי השמדת קבצים ונתונים.

Keylogger:

תוכנה זדונית זו מתעדת את ההקשות במקלדת שלך ולאחר מכן נשלח הפלט הכולל את האתרים והסיסמאות שלך לאותו פושע רשת.

סוס טרויאני – trojan horse

טרויאני הוא סוג של תוכנה זדונית שניתן להשתמש בה כדי לגנוב מידע פיננסי או להתקנת תוכנות כופר. זוהי אחת הצורות המסוכנות ביותר של תוכנות זדוניות, מכיוון שלעתים קרובות היא מוסווה לתוכנה לגיטימית.

תוכנות ריגול – spyware

תוכנת ריגול היא תוכנה זדונית שנועדה להיכנס למכשיר שלך, לאסוף את המידע שלך ולהעביר אותו לצד שלישי ללא הסכמתך. תוכנה זו משמשת כדי להרוויח מנתונים גנובים.

תוכנת פרסום- adware

תוכנת פרסום היא תוכנה שנועדה להציב פרסומות לא רצויות על המסך שלך בזמן שאתה גולש באינטרנט. מודעות אלו נראות לרוב לגיטימיות; עם זאת, הם מסווים את התוכנה הזדונית הנסתרת. לאחר לחיצה על הפרסומת, התוכנה הזדונית תתקין את עצמה בחשאי על המכשיר שלך מבלי שתדע. תוכנות פרסום יכולות להופיע הן במחשב והן במכשירים הניידים

ניצול חולשה ידועה – exploit

Exploit  הוא פיסת קוד או תוכנית שתוכננה בכוונה לנצל פגיעות במכשיר או בתוך אפליקציה. ניצול אינו תוכנה זדונית, אלא שיטה המשמשת פושעי סייבר להפצת תוכנות זדוניות למטרות זדוניות. בדרך כלל, שחקן איום יכתוב קטע קוד זדוני כדי לנצל את הפגיעות, תוך הזרקת תוכנה זדונית למכשיר של המשתמש.

 

ישנן דרכים רבות שבהן תוכנות זדוניות עלולות להדביק מכשירים, ולמרבה הצער, מחקרים מראים שסוגי התקפות אלה מתגברים במהירות. החדשות הטובות הן שיש דברים שאנחנו יכולים לעשות עבורכם כדי לעזור למתן את ההתקפות הללו ולמנוע מהן לזרוע הרס בארגונך.

 

איך אנחנו בבינת יכולים לעזור לך?

אנו בבינת  עובדים עם לקוחות עסקיים באופן ישיר וגם דרך ספקי שירות מנוהלים (MSP). אנו מספקים פתרון אבטחת נקודות קצה (תחנות ושרתים) בשיטת Zero Trust המגן מפני התקפות תוכנות זדוניות כמו גם איומים חדשים  – zero day exploits.

אנו פועלים בשיטה שבה אנו מאפשרים רשימה מצומצמת ביותר של אפליקצות נחוצות לארגון תוך מתן היתרים לאפליקציות המאושרות וחסימת כל השאר האפליקציות אשר אינן נמצאות ברשימה. עבודה בשיטה זו  מונעת את הפעלת כל היישומים מלבד אלו המותרים במפורש. המשמעות היא שתוכנה לא מהימנה, כולל תוכנה זדונית, תידחה כברירת מחדל. רישום ההיתרים נותן לנו שליטה על תוכנות, סקריפטים וקבצי הפעלה שיכולים לפעול על נקודות הקצה והשרתים בארגון. גישה זו עוצרת לא רק תוכנות זדוניות כמו תוכנות זדוניות, אלא גם מונעת הפעלת יישומים בלתי מורשים אחרים. תהליך זה ממזער מאוד איומי סייבר ומבטל את האפשרות להדבק בוירוס כופר ע”י הרצה של תוכנה בלתי מורשית. 

שתפו את המאמר:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Print

צור קשר

    דילוג לתוכן